spojleri.ba

1.LIČNO PREUZIMANJE ROBE

Kod nas je moguće lično preuzeti robu koju ste onlajn poručili  preko sajta www.spojleri.rs  (Botta d.o.o).

 Uslovi koji su potrebni primeniti, kako bi lično mogli da preuzmete svoju robu su sledeći

Prilikom preuzimanja robe, molimo Vas da pokażete mejl sa potvrdom i brojem porudżbine kako bi primopredaja tekla lakše.

Naravno, da ako ste se odlučili za ovaj način preuzimanja robe, logično je da Vam troškovi isporuke robe neće biti uračanuti.

Povraćaj robe (Zbog neispravnosti ili Reklamacije) możete takodje po gore navedenim uslovima lično predati nama (Botta d.o.o).  U koliko izvršite povraćaj putem kurirske slużbe, mi ne snosimo troškove. 

2. MOJ NALOG

Kreirajte svoj nalog

Još uvek nemate  Moj Nalog? Kreirajte svoj lični nalog.

Prednosti Mog naloga

Sa svojim nalogom imate pristup vašim ličnim podacima 24h, 7 dana u nedelji i możete sve lako onlajn organizovati.

Ne Mogu da se ulogujem

Ne możete da se ulogujete? Proverite da li ste pravilno uneli mejl adresu. Ako zaista niste u mogućnosti da se prijavite sa postojećom mejl adresom, kontaktirajte nas kako bi vam poslali novo korisničko ime.

Uloguj se na Moj Nalog

Sa ovim nalogom możete vršiti porudżbine i imate pristup svojim ličnim podacima putem vašeg  mejla ili lozinkom koju ste sami izabrali.

Zaboravili ste lozinku

Zaboravili ste lozinku? Zatrażite novu lozinku.Dobićete mejl sa linkom za kreiranje nove lozinke.

3. PORUČIVANJE

Poručivanje na sajtu www.spojleri.rs

Poručivanje preko sajta www.spojleri.rs je moguće 24h , 7 dana nedeljno.Poručivanje je veoma jednostavno

Stavite żeljeni artikal u korpu za kupovinu

1.Izaberite żeljeni artikal i kliknite na dugme KUPI . Navedene cene su sa uračunatim PDV-om.

2.Sada se nalazite u KORPI. Ako żelite ,još uvek możete da promenite broj artikala u korpi.

3. Żelite da nastavite sa kupovinom pre nego što odete na kasu? u ovom slučaju kliknite na dugme  NASTAVI KUPOVINU.

4.Da li ste završili kupovinu? Kliknite na dugme NARUČi

Popunite vaše lične podatke

5.Kako bi smo odradili vašu porudżbinu, molimo vas da popunite vaše lične podatke. Da li već imate nalog na sajtu www.spojleri.rs?

Već posedujem www.spojleri.rs nalog.

Jednostavno se ulogujte sa svojom mejl adresom i lozinkom i nećete morati ponovo da unosite svoje podatke.

Prvi put kupujem na sajtu www.spojleri.rs.

Prilikom prve kupovine na www.spojleri.rs możete izabrati da otvorite nalog. Veoma je jednostavno. U koliko uz porudżbinu unesete i svoju mejl adresu, dobićete potvrdu putem iste.

Poručivanje putem vašeg korisničkog broja je takodje moguće. Vaš korisnički broj možete pronaći na vašem www.spojleri.rs nalogu, mejlu i na otpremnici.

Morate imati 16 ili više godina kako bi ste bili u mogućnosti da izvršite porudżbinu na sajtu www.spojleri.rs.

Izaberite način plaćanja 

6.Birajte kako żelite da platite: 

7. Ako posedujete vaučer ili vaučer za popust, takodje ga je moguće iskoristiti ovde. Naznačite da żelite iskoristite vaučer.

Zaokruživanje porudžbine

8.Kada ovo uradite, kliknite na dugme POTVRDI PORUDŽBINU, nakon čega ćete videti potvrdu vaše porudžbine i dobiti potvrdni mejl.

Isporuka Vaše porudžbine

Isporuka robe se vrši po navedenom roku na samom proizvodu  sajta ( U ovom slučaju 35 dana nakon uplate)

Poručivanje putem telefona 

Za lični kontakt sa našim prodavcima, u vezi savetovanja ili poručivanja, pozovite  032 370 730

Radno vreme Call centra je  Ponedeljak-Petak 9h-17h Subota 10h-16h

Pratite status vaše porudžbine 

Kada izvršite porudžbinu na sajtu www.spojleri.rs i navedete svoju mejl adresu,odmah ćete dobiti potvrdu porudžbine putem mejl adrese.Potvrda sadrži vaš broj korisnika i pregled porudžbine.

Status vaše porudžbine možete direktno pratiti i na MOJE PORUDŽBINE na MOJ NALOG. Pored toga ćete takodje biti obavešteni mejlom o vašoj porudzbini.

Otkažite porudzbinu

Da li želite da otkažete porudzbinu? To možete učiniti telefonom ili putem mejla info@spojleri.rs.

NAPOMENA  Svi proizvodi se isključivo poručuju po narudzbini i porudzbinu nije moguće otkazati nakon potvrde, osim ako se to uradi u roku od 24h nakon potvrde.

4.NAČINI PLAĆANJA

  1. Plaćanje preko računa
  1. Plaćanje platnim karticama prilikom online kupovine
  1. Web kredit

5.ROKOVI ISPORUKE

Firma Maxton Design nijedan proizvod nema na zalihama. Sve porudžbine se rade isključivo samo po narudžbini, Rok proizvodnje je 35-40 dana od dana porudžbine. Nakon što je narudžbina obradjenja, nije je više moguće otkazati.

Rok isporuke je 35 dana.

6.ISPORUKA ROBE

Nakon prispele uplate i pre isteka roka isporuke, roba se isporučuje preko kurirske službe BEX

Cene paketa 

1Isporuka uređaja do adrese kupcaPrvi uređaj1500 dinara
2Isporuka uređaja do adrese kupcaDrugi uređaj800 dinara
3Isporuka uređaja do adrese kupcaTri i više uređaja1500 dinara
4Isporuka vangabaritnih uređajaŠporeti i peći na čvrsto gorivo2000 dinara
Frižideri 3000 dinara

Isporuka se vrši do ulaza u zgradu ili dvorišta.Kupac je dužan sam da proveri ispravnost robe na licu mesta.


Napomene:

1. Kurirska služba isporučuje robu na adresu ali je ne unosi u stambeni prostor.
2. Roba se ne isporučuje nedeljom.
3. Roba se ne isporučuje van granica Republike Srbije.


Rok isporuke:

Shodno članu 32. Zakona o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014), rok isporuke robe je 30 dana od dana zaključenja ugovora na daljinu.Tačan rok isporuke saznaćete prilikom telefonske potvrde vaše porudžbine.
Takođe, shodno članu 32. stav 2. Zakona o zaštiti potrošača, “Botta doo ” će putem mejla ili pozivom dežurnog operatera obavestiti potrošača o dostupnosti proizvoda. Najčešći razlog za potencijalnu nemogućnost isporuke je taj što se ažuriranje podataka na stranici ne vrši u realnom vremenu već u kraćim vremenskim intervalima te bi u slučaju masovnog poručivanja određenog proizvoda podatak da isti nije dostupan za poručivanje bio prikazan tek nakon naknadnog osvežavanja stranice.

7.DEFEKTAN PROIZVOD

U koliko ste dobili defektan proizvod, budite ljubazni i ispunite dole naveden formular 

1Account number
2e-mail adresa
3Braj računa 
4Sifra artikla
5Detaljan opis defekta
6Vaš auto (marka, model, tip)
7Ko Vam je radio ugradnju?
8Da li se problem ponavlja jednom ili više puta?

8.POVRAĆAJ ROBE

Osnovne informacije

Poštovani kupci, prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 88/2021), kupovina preko našeg prodajnog Internet sajta smatra se prodajom na daljinu.

U slučaju prodaja na daljinu, Zakon ustanovljava pravo kupca da odustane od ugovora (kupovine) u roku od 14 dana od dana kada je primio proizvod (Član 27. Zakona). Prilikom odustanka kupac ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje od kupovine.

Odustanak od kupovine može se desiti zato što kupljeni proizvod ne odgovara karakteristikama i opisu na sajtu, ako je neispravan, ako nije ispunio očekivanja kupca u pogledu funkcionalnosti ili iz bilo kog drugog razloga bitnog za kupca, a sam kupac ne mora da obrazloži razlog vraćanja.


Povraćaj robe

Odustanak od kupovine kupac počinje popunjavanjem obrasca za odustanak od kupovine koji se svakom kupcu dostavlja u pisanom obliku prilikom same kupovine ili ga kupac može skinuti sa našeg sajta, odštampati na štampaču i popuniti.


Podaci koje kupac unosi u obrazac su:

Kupac, zatim, šalje obrazac na adresu za prijem izjava a osoba zadužena za prijem obrazaca će prijem obrasca potvrditi elektronskim i/ili pisanim putem. Uz potvrdu će biti priloženo i uputstvo za povraćaj robe.

U skladu sa Članom 34. Zakona:


U skladu sa Članom 33. Zakona:

Vraćena roba mora da sadrži sve elemente koje je kupac preuzeo prilikom isporuke: sam proizvod, pripadajuće delove, delove iz kompleta (ako se uz robu dobijaju i dodatni delovi), zatim kompletnu dokumentaciju, uputstva, originalno pakovanje, transportne elemente koji služe za zaštitu i sve ostale elemente pakovanja i robe.

Proizvod mora biti bez fizičkih oštećenja, očišćen od tragova korišćenja i uredno spakovan kao prilikom isporuke kupcu. Naša firma ne može da snosi odgovornost za oštećenja robe koja su nastala nestručnim ili nenamenskim korišćenjem isporučene robe i u tom slučaju kupac će biti u obavezi da nadoknadi nastalu štetu.

Kupac robu može vratiti kuriskom službom ili je može vratiti lično na adresu ČPO 5, 32000 Čačak. Osetljivu i lako lomljivu robu kupac mora osigurati od oštećenja.

Po prijemu robe koja je vraćena, zadužena lica naše firme pregledaće detaljno sve elemente i utvrditi ispravnost robe. U slučaju da je roba vraćena kao neispravna ili oštećena, kupac će biti odmah obavešten i pristupiće se rešavanju problema. U slučaju da je roba ispravna i neoštećena, novać će kupcu biti uplaćen na tekući račun u banci po izboru kupca ili upućen poštanskom uputnicom na kupčevu adresu.

Postupak u slučaju otkrivanja fizičkih oštećenja robe posle prijema

Ako kupac posle prijema robe ustanovi da je ona fizički oštećena, dužan je da to prijavi “Botti d.o.o” odmah ili najkasnije u roku od 24 časa. Reklamacije na fizička oštećenja neće biti prihvaćene posle ovog roka.

Za više detalja, pročitati deo Reklamacije

9.REKLAMACIJE

Reklamacije, saobraznost i garancija

Reklamacija podrazumeva zahtev kupca radi ostvarivanja njegovih prava.

Saobraznost je zakonska kategorija i njeno trajanje je 2 godine. Saobraznost predstavlja odgovornost trgovca ili proizvođača da roba ili usluga budu u skladu sa uobičajenim radom ili posebnim zahtevima potrošača u određenom vremenskom periodu.

Garancija predstavlja voljni korak trgovca ili proizvođača kojim on nudi posebne pogodnosti za kupca ali isključivo veće od zakonski predviđenih.

Prava potrošača

Prema Zakonu o zaštiti potrošača („Službeni glasnik RS“, br. 88/2021), članovi 51, 52, 53, – izvod iz zakona:

Zahtev za otklanjanje nesaobraznosti

Član 51.

Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru, potrošač koji je obavestio prodavca o nesaobraznosti ima pravo da zahteva od prodavca da otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom ili da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe.

Potrošač ima pravo da bira između opravke ili zamene kao načina otklanjanja nesaobraznosti robe.

Ako otklanjanje nesaobraznosti u skladu sa stavom 2. ovog člana nije moguće, potrošač ima pravo da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili raskid ugovora ako:

1) nesaobraznost ne može da se otkloni opravkom ili zamenom uopšte, ni u primerenom roku;

2) ne može da ostvari pravo na opravku ili zamenu, to jest ako prodavac nije izvršio opravku ili zamenu u primerenom roku;

3) opravka ili zamena ne može da se sprovede bez značajnijih nepogodnosti za potrošača zbog prirode robe i njene namene;

4) otklanjanje nesaobraznosti opravkom ili zamenom predstavlja nesrazmerno opterećenje za prodavca.

Nesrazmerno opterećenje za prodavca u smislu stava 3. tačka 4) ovog člana, javlja se ako u poređenju saumanjenjem cene i raskidom ugovora, stvara preterane troškove, uzimajući u obzir:

1) vrednost robe koju bi imala da je saobrazna ugovoru;

2) značaj saobraznosti u konkretnom slučaju;

3) da li se nesaobraznost može otkloniti bez značajnijih nepogodnosti zaa potrošača.

Potrošač ima pravo da zahteva zamenu, odgovarajuće umanjenje cene ili da raskine ugovor zbog istog ili drugog nedostatka saobraznosti koji se posle prve opravke pojavi, a ponovna opravka je moguća samo uz izričitu saglasnost potrošača.

Uzimajućiu obzir prirodu robe i svrhu zbog koje je potrošač nabavio, opravka ili zamena mora se izvršiti u primerenom roku bez značajnih neugodnosti za potrošača i uz njegovu saglasnost.

Ako se nesaobraznost pojavi u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na potrošača, potrošač ima pravo da bira između zahteva da se nesaobraznost otkloni zamenom, odgovarajućim umanjenjem cene ili da izjavi da raskida ugovor.

Ako se nesaobraznost pojavi u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na potrošača, otklanjanje nesaobraznosti moguće je opravkom uz izričitu saglasnost potrošača.

Sve troškove koji su neophodni da bi roba postala saobrazna ugovoru, a naročito troškove rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi prodavac.

Za obaveze prodavca prema potrošaču, koje nastanu usled nesaobraznosti robe, prodavac ima pravo da zahteva od proizvođača u lancu nabavke te robe, da mu naknadi ono što je ispunio po osnovu te obaveze.

Potrošač ne može da raskine ugovor ako je nesaobraznost robe neznatna.

Prava iz stava 1. ovog člana ne utiču na pravo potrošača da zahteva od prodavca naknadu štete koja potiče od nesaobraznosti robe, u skladu sa opštim pravilima o odgovornosti za štetu.

Rokovi i teret dokazivanja

Član 52.

Prodavac je odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od dve godine od dana prelaska rizika na potrošača.

Ako nesaobraznost nastane u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na potrošača, pretpostavlja se da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika, osim ako je to u suprotnosti sa prirodom robe i prirodom određene nesaobraznosti. Teret dokazivanja da nije postojala nesaobraznost snosi prodavac.

Kod prodaje polovne robe, može se ugovoriti kraći rok u kome prodavac odgovara za nesaobraznost, koji ne može biti kraći od jedne godine.

Rokovi propisani u st. 1–3. ovog člana ne teku u periodu koji prodavac koristi za otklanjanje nesaobraznosti.

Davalac garancije i garantni list

Član 53.

Garancija je svaka izjava kojom njen davalac daje obećanje u vezi sa robom, i pravno je obavezujuća pod uslovima datim u izjavi, kao i oglašavanju u vezi sa tom robom.

Garantni list je isprava u pisanom ili elektronskom obliku ili na drugom trajnom nosaču zapisa, koja sadrži sve podatke iz garancije, navedene na jasan i čitljiv način, lako razumljivim jezikom, a naročito podatke o:

1) pravima koja potrošač ima na osnovu ovog zakona i o tome da garancija ne isključuje i ne utičena prava potrošača koja proizlaze iz zakonske odgovornosti prodavca za nesaobraznost robe ugovoru;

2) nazivu i adresi davaoca garancije;

3) nazivu i adresi prodavca, ako on nije istovremeno i davalac garancije;